Beauty Tips

The Power Of NO Makeup

25 augusti, 2016

Vilken hype det varit om ämnet ”The Power Of Makeup”, och som även jag gjort ett inlägg om som du kan läsa om HÄR. Jag tänkte ta det till en annan nivå och ”skapa” The Power Of No Makeup, alltså alla fördelar med att just inte ha smink och vad det ger oss. Jag tänkte därför göra en liten lista med punkter som faktiskt kan vara värt att tänka på!

 1. Man accepterar sig själv utan smink – Har man svårt för att visa sig utan smink för att man inte känner sig bekväm kan man trappa ner steg för steg med produkter. Vad jag menar med det är att man kan ta bort en sminkprodukt ifrån ansiktet stegvis, som att sluta använda foundation varje dag till att använda det 5 gånger istället för 7 gånger i veckan. Till slut inser man alla de positiva egenskaperna med det!
 2. Huden och ansiktet får andas – Som i nummer 1 gav jag ett exempel på att man kan sluta använda foundation varje dag och det gör att huden får andas och vila, vilket gör gott för huden. Den behöver hålla sig borta från produkter ibland och få vila!
 3. Man sparar tid – Alltså detta måste vara en av de bästa, speciellt för den personen som är lite extra trött på morgonen. Tänk vilken tid man sparar på att inte sminka sig fullt ut på morgonen! Även om det endast är 10 minuter som man sparar är det 10 minuter extra att sova eller ta det lugnt på.
 4. När det kliar kan man klia – Jag som pollenallergiker kan från mitt perspektiv dra en slutsats att det bästa är att klia i ögonen när det kliar (även om man ska låta bli), och sedan inte behöva oroa sig över att all ögonsmink kletas runt i ansiktet.
 5. Den lilla extra uppskattningen – Jag som verkligen totalälskar smink och att pilla med det uppskattar de stunder lite extra då jag sätter mig ner och sminkar mig. Det känns så mycket roligare att göra det eftersom jag inte gjort det sedan kanske några dagar innan!

noo

På bilden ovan har jag endast fyllt i mina ögonbryn samt läppstift på läpparna, jag är alltså inte helt avsminkad. I detta inlägget menar jag inte att det är fel att använda smink, för jag älskar att sminka mig och att använda det för jag tycker det är så otroligt roligt. Vad jag vill komma fram till är att man ska försöka acceptera sig själv utan smink för alla är fina precis som de är, och jag har haft lite svårt för att gå ut utan smink men jag har på senaste tiden blivit mer och mer bekväm i det. Inlägget är riktat till alla men också för de som tvekar och som har haft samma tankar som mig själv, tänk vad stolt du kommer vara över dig själv när du väl tagit steget till att faktiskt kunna gå utan tex. lösögonfransar som du annars alltid bär?

DSC_3035 (3)

-Makeup Is Art

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Svara Josefine 25 augusti, 2016 | 11:14

  Så fin!

  sv: Ja verkligen 🙂

 • Svara Helen 25 augusti, 2016 | 11:51

  Bra tips!

 • Svara Camilla 25 augusti, 2016 | 18:04

  Det bästa är ju att kunna gnugga sig i ögonen när man är trött!!

 • Svara MALIN 25 augusti, 2016 | 19:09

  SÅÅÅÅ bra inlägg! Jag går faktiskt nästan hellre osminkad än sminkad, just för att det tar en himla lång tid haha! Kram

 • Svara Cornelia 26 augusti, 2016 | 13:30

  Vad fin du är!

 • Svara MATILDA 26 augusti, 2016 | 22:40

  Så sant! jag älskar faktiskt att gå utan smink 🙂

 • Svara Tilda Barkselius 26 augusti, 2016 | 23:32

  Ritkigt bra punkter, speciellt ”klidelen” det är sådan lycka att kunna klia sig i ansiktet utan smink 🙂

 • Svara Amanda 27 augusti, 2016 | 08:28

  Jag brukar också typ bara fixa mina ögonbryn och sätta på mascara, ibland lösögonfransar, men kåtan själva hyn vara ifred 🙂 Kram

 • Kommentera